767_bigЕдна все по-бързо утвърждаваща се тенденция при окачените тавани от гипсокартон е усъвършенстване на тяхната функционалност. В интегрираните системи за окачени тавани вече са реализирани високотехнологични решения, които позволяват вграждане на приемно-предавателни устройства, осветителни тела, озвучаващи системи, системи за отопление и охлаждане, датчици от охранителна, пожароизвестителна и други сградни инсталации.

Фигуративните окачени тавани от гипсокартон в голяма степен са провокация към креативността и въображението на проектанта, изпитание на уменията на монтажниците, доказателство за съвремените виждания на клиента за интериора и желанието му за уникалност и стил. Освен чисто художествената стойност, този тип тавани дават възможност за експерименти с височината на помещението, акцентиране върху дадена част – светлинно или фигуративно. Нивата и формите могат да бъдат в различни форми, както в хоризонтала, така и във вертикалната равнина. Разликата в нивата позволява вграждането на индиректно ( скрито ) осветление, което да ги подчертае и оцвети зона от тавана или помещението.

Окачените тавани могат да се използват за изравняване на тавани вместо мокра мазилка.
Растерните окачени тавани са широко използвани при изграждането на нови офис помещения,административни сгради,магазини,хотели,болници и др.
Окачените тавани скриват и предоставят лесен достъп до вентилацията,електрическата инсталация,отопление и пожароизвестяването.
Окачените тавани покриват пукнатини,неравности и повреди в по-старите тавани. Те са по-бързия,по-лесния и по-евтиния начин за инсталиране,преместване и почистване. Освен това,окачените тавани предлагат по-добри възможности за осветление. Те играят основна роля за оптимизиране на отразяването на светлината и пестенето на електроенергия. Освен това те абсорбират и редуцират шума. Разнообразието от възможности и много функционалността които предоставят окачените тавани ги правят все по-търсени и използвани.
Едни от основните качества на окачените тавани са тяхната акустичност,хигиеничност,пожароустйчивост,влагоистоичивост и не на последно място топлоизолация. Окачените растерни тавани са приложими в обекти, подложени на екстремални условия- повишена влажност, шум и замърсяемост.

Окачените тавани от гипсокартон са едно модерно и иновативно решение, когато се справя перфектно, когато се отнася за разчупване на атмосферата и цялостното излъчване на вашия дом, вила, хотел, административна или обществена сграда. Окачените тавани от гипсокартон ще внесат усещане за лукс, комфорт и стил във всяко помещение, като значително подпомогнат разширяването на функционалността му.
Благодарение използването на гипсокартон, изграждането на окачени тавани е лесна, бърза и достъпна задача за всяко домакинство, решило да използва услугите на професионална фирма за изграждане на окачени тавани от гипсокартон. Тези структурни конструкции са подходящи за освежаване и бърз ремонт на помещенията обитавани от вас и вашето семейство.modern-living-wall-units-4

Окачените тавани от гипсокартон са подходящ начин да интегрирате най-различни системи във вашия таван, без те да оказват влияние върху цялостната визия на помещението, където той е монтиран. Това включва осветителни тела, част от комплексни осветителни системи; аудио и видео системи (монитори и високоговорители могат без проблем да бъдат вграждани в него); различни сензори на охранителни системи; противопожарни системи; електрически и тръбни системи; окабеляване.
Широкото разнообразие от визуални възможности – размери и форми позволяват на всеки окачен таван да придаде завършен вид и уникална индивидуалност на помещението, където той бива изграждан. Допълнителни детайли могат да бъдат добавени в лицето на различни декорации, специално предназначени за окачени тавани или чрез използване на атрактивна цветова гама при боядисването на този тип структурни конструкции.
Още един плюс, които ще получите, ако решите да монтирате окачен таван във вашия дом например, е възможността те да изгладят евентуални неравности останали след грубия строеж или ремонт на вашия дом, като му придадат онзи страхотен вид, към който винаги сте се стремели. Окачените тавани не са просто мода, те са необходимост, като част от интериора на всеки модерен дом, който търси усещането и финеса на 21, като същевременно интегрира редица полезни функции и възможности.