Характеристики на алуминиевата дограма

1121 Сила и лекота: тази уникална комбинация, която предлага алуминия, прави възможно изработването на рамки, касети и обкови, които са изискани и дискретни. Тъй като рамките, перилата и преградите могат да бъдат по-фини от тези, изработени от дърво, те позволяват максимален достъп за светлината и предлагат обширна панорама.
Поддръжка: алуминият не се нуждае от боядисване, няма да се изкриви или изгние, и неговата стабилност осигурява дългогодишна безпроблемна работа.
Разцветки: алуминиевите дограми се произвеждат оцветени в различни варианти и може лесно да изберете най-подходящата гама за дома си. Важно е, да се подберат цветовете внимателно, тъй като праховата технология, използвана при оцветяването на повърхностите, не позволява пребоядисване. Препоръчва се, от време на време, забърсване с влажна кърпа, за поддържане на прозорците и вратите в перфектно състояние. Помнете да не използвате разяждащи химикали.
Термични прекъсвания: алуминият обаче е добър проводник на топлина и студ. За да се коригира този ‘недостатък’ на иначе перфектния материал, се въвежда практиката на ‘термични прекъсвания’, която намалява значително топлопроводимостта (измерена в U единици) на алуминиевите рамки. С инсталирането на материали с по-малка проводимост между панелите на прозорците като един вид ‘мост’ между стъклата, производителите могат да предложат алуминиеви двойни стъклопакети с U стойности, съобразени със стандартите за опазване на околната среда.
Алуминият е многофункционален лек материал с минимален разход за поддръжка. Има дълъг живот, устойчив е на метеорологични условия и корозия. Това го прави подходящ материал за изработка на алуминиева дограма с различни проложения като прозорци, витрини, входни врати и вътрешни преградни стени. От друга страна обаче, алуминият е добър проводник на температура, което означава, че за направата на прозорци при нашите климатични условия е желателно, когато става дума за жилище или офис, алуминиевият профил да бъде с термично прекъсване.