Предимствата на пвц дограмата на фона на минималните недостатъци, част от които могат да бъдат избегнати, я правят предпочитана от по-голяма част от клиентите ни.
PVC дограма – предимства:

pvc-trocal2
PVC дограмата кондензира много по-малко влага от алуминия, също като него има защита от ултравиолетовите слънчеви лъчи.
Благодарение на многокамерната си конструкция pvc дограмата има отлични топло- и звукоизолационни свойства и съответства на всички изисквания за модерна дограма.
PVC дограмата позволява поставянето на специален обков с многоточково затваряне.
PVC дограмата задържа по-успешно топлината в помещението.
PVC дограма – сравнително приемливи цени за доброто й качество.
PVC дограмата е с добър температурен диапазон – от -50 до +60 градуса по Целзий, което я прави идеална за европейския климат.
PVC дограмата изисква минимална поддръжка – не се нуждае от боядисване, третиране със специални препарати, а просто от измиване с мека кърпа и препарат.
PVC дограма се изработва и монтира по-лесно, заради природата на самия материал, който, естествено е по-мек и гъвкав от алуминия например.
Освен масовия бял цвят се предлагат много други цветове и декорации на пвц дограма без да е необходимо периодично боядисване и нанасяне на различни защитни лакове.
На пвц дограма могат да се поставят всички видове звукоизолиращи и термоизолиращи стъкла.
PVC дограмата е екологично чист продукт.

PVC дограма – недостатъци:
Недостатък на пвц дограмата е стареенето във времето и уязвимостта и от механични повреди (одрасквания, удари). Вследствие на дълго излагане на силно слънце по-некачествената (т.е. най-евтината) дограма пожълтява.
PVC дограмата старее по-бързо от алуминия (20-30 години), защото е с органичен произход. Но пък сериозните фирми, производители на пвц дограма развиват своите технологии, влагайки усъвършенствани съвременни модификатори, удължаващи експлоатационния срок и способстващи за по-малката промяна на външния вид във времето.