На схемата  са показани основните зони в нашия дом, от където се губи топлина. Както е показано основната причина за високите сметки за ток може да бъде некачествена или не добре подбрана дограма. За това винаги когато вземате решение за ремонт във жилището си обръщайте внимание на тези фактори, които биха могли да ви спестят пари.zagubi

Установено е, че до 37% от топлината в помещенията се губи от недобре изолирани прозорци. Професионалното поставяне на качествена PVC дограма ви гарантира до 2 пъти намаляване на разходите за отопление.
 Топлоизолация Степента на топлоизолация зависи от вида на стъклото, неговата дебелина и разстоянието между стъклата. По показатели добра топлоизолация може да бъде постигната при употребата на:
PVC профили с технически характеристики, позволяващи устойчивост на чести температурно влажни колебания с диапазон от – 50 до + 50 градуса (особено за морски райони).
Количеството на въздушните камери в конструкцията на PVC профила – минимум 3, оптимално 4 и повече.
Дебелината на външните стени на PVC профила, определяща неговата здравина, не трябва да е по-малка от 3 мм.
Дебелината на PVC профила (на крилата и рамките) – минимум 60 мм.
Дебелината на стъклопакета не по-малко от 24 мм, при по-студени и влажни райони двоен стъклопакет от 32 мм с три стъкла.
Височината на припокриване между крилото и рамката – не по-малко от 8 мм, т. к. изключва подухване.
Употребата на ниско емисионни или т.нар. К-стъкла позволява отразяването и инфрачервеното излъчване на до 70% от топлоенергията, така тя не напуска помещението.  По този начин през зимата в стаята е топло, а през лятото – прохладно.
 Шумоизолация В своята база за производство на PVC дограма „Сити Комфорт” ООД използва профилни системи с 3, 4 и 5 въздушни камери, които осигуряват добра звукоизолация на прозоречните системи. Качественият стъклопакет, професионалният монтаж и надеждният обков на PVC дограмата са достатъчни условия за постигане на добра шумоизолация.
 Модерна форма
PVC профилите, които използваме са със съвременен дизайн. Това придава изисканост и елегантност на готовите продукти и позволява различни конфигурации в дизайна на интериора. Предлагаме бели, цветни или имитиращи дърво PVC дограми, както и голям асортимент от ламинирани профили.
 Лесно почистване
За почистването на дограмата се използват гъби и тъкани с меки влакна и специални съставки, които лесно отстраняват замърсяванията от  PVC – повърхностите – рамките, сгъвките, подпрозоречните первази и козирките. За качествено измиване може да се използва обикновен сапунен разтвор.
 Бъдете внимателни!
Миещите средства с абразивни частници не трябва да се използват за почистване на пластмасата и стъклото. Преди закупуване прочетете внимателно инструкциите и състава на почистващото средството. При спазването на елементарните правила за почистване на PVC дограмата ще я ползвате дълго, и ще бъдете доволни от нейният безупречен вид няколко десетилетия.